Спорт и туризъм

За здравето на вашето тяло ви предлагаме фитнес зала и велосипеди под наем за приятни разходки сред природата.

Туристически дестинации в близост до хотел ASara:

Дяволският мостДяволският мост над река Арда – това е един от най-известните в страната паметници на родопското архитектурно изкуство.

Мостът е построен в началото на 16-ти век по заповед и желание на султан Селим I-ви, като част от път свързващ Горнотракийската низина с Беломорска Тракия и Егейско море. На 24 февруари 1984 г. мостът е обявен за паметник на културата.

Пещера ХладилникаПриродната забележителност Хладилника представлява карстова пещера, а наименованието й произлиза от факта, че и в най-горещите летни месеци от недрата й лъха  леден въздух.

Разположена е в землището на с. Любино, между Давидковска река и река Арда.

Orlovi-SkaliТракийското светилище Орлови скали се намира на около 3 км южно от град Ардино. В отвесните скали са издълбани 100 ниши с различна големина.

Били са с култово предназначение като в тях са поставяни култови съдове при тържества. Възможно е и нишите да са скални гробници-урни, където траките са поставяли праха на умрелите.

AladagВръх Алада - висок е 1241 метра и е най-високата точка на планинския масив Жълти рид. Намира се югозападно от град Ардино. От върха се открива красива панорамна гледка към Родопите.

KrivusКрепостта Кривус - намира се северно от град Ардино, на около 2 км от село Башево. Крепоста е разположена в края на скален нос, надвиснал на около 100 метра над реката, която обгражда “Кривус” от три страни. От крепостта има значителни останки. Крепостната стена в момента на места достига до 5 метра височина. Сревнително запазени освен това са бойниците и входът на крепостта.